Sunday, 21 December 2014

Leer meer over toneel goochelen, waarom trekt dit publiek aanHet Toneel goochelen is een populaire en veel gevraagde discipline onder goochelaars. Dit hebben we vooral te danken aan de illusionisten, ontsnappingsartiesten, mentalisten en de bekende goochelaars die we allemaal van de televisie kennen. Veel bekende Nederlandse goochelaars uit het heden en verleden staan dan ook aan de top van de wereldranglijst. De Nederlanders zijn gewoon goed in het goochelen. 
http://www.blown-twisted.nl/

Onze favoriete goochelaars hebben nog nooit gefaald of iemand teleurgesteld. Ze beheersen zowel de klassieke trucs als hun eigen bedachte inventieve trucs. Mischien dat deze in de toekomst ook bij de klassiekers gaan behoren? Een aantal klassieke toneeltrucs waar iedereen wel een keer wat van gehoord heeft zijn:
Table of Death / tafel van de dood
Zoals je denk ik van de titel verwacht, bevat deze truc veel spanning, gevaar en doodsangst. De truc bestaat uit een tafel en veel ilusie en word op een groot toneel vertoond. Het idee achter de truc is dat de goochelaar en of illusionist zich op tijd uit de sloten, kettingen en handboeien waar mee op het bed zit vast geketend moet bevrijden. Doet hij dit niet op tijd dan zal hij door de dolken en of zwaarden die aan het plafond zijn bevestigd worden geraakt en dit zou hij nooit overleven. Vroeger was er geen tijdklok en werd het plafond door een touw vast gehouden die vervolgens door een assistent in de brand werd gestoken 

Indian Rope Trick / Indiase touwtruc
Bij deze truc laat de goochelaar (Fakir) een touw leven door uitzichzelf naar boven te wijzen en steeds hoger naar de hemel reiken. Vervolgens klimt een jongetje via het touw helemaal naar de top. In India hebben ze het allemaal nog wat dramatischer gemaakt. De Fakir is dan boos op het jongetje en klimt met een zwaard achter het jongetje aan tot ze beden achter een doek verdwijnen. Dan hoor je nog wat geschreeuw en vallen de lichaamsdelen van de jongen op de grond. De Fakir klimt weer naar beneden en stopt de lichaamsdelen in een grote mand. Dan legt hij zijn Cape over de opening en plots komt het jongetje weer heelhuids uit de mand.
Sands of the Nile / Zand uit de Nijl
De goochelaar staat achter drie doorzichtige schalen die elk met een andere kleur zand zijn gevuld. Dan schenkt hij water bij één van de schalen. En vertelt een verhaal over een Egyptisch ritueel, het water kleurt nu zwart. Daarna stopt hij van elke schaal een handje gekeurt zand bij het water. En roert dit met zijn handen. Daarna haalt hij het zand er droog en per kleur uit. En als finale roert hij nog eens met zijn handen in het zwarte water totdat dit weer helemaal helder wordt.

No comments:

Post a Comment